Teknikk
Ved carving er det viktig å få følelsen med ski og kant og at du kjenner når kanten griper. Dette skiller CARVING (skjære) fra tradisjonell slalom der man baserer seg på å skrense ved svinging. En carving ski er kortere enn de tradisjonelle slalomskiene, og ved å prøve en ekstremcarver (ski med liten svingradius maks 12 m) får man tydelig merke skiens svingegenskaper.

Selv om det i dag kun selges carvingski (som erstattning for den tidligere slalomskien) betyr ikke dette at man kun kjører CARVING teknikk. Det å carve er når man kjører på- og langs kanten. I og med at dette medfører stor fart siden man mangler skrensebiten så er dette først og fremst en teknikk i dertilegnede løyper med tilstrekkelig plass.

Skiavstand i skulderbredde
Ved carving er den “elegante bena-samlet stillingen“ ut! Til carving trengs en bredere skiavstand for å gi rom for kantingen av skia.
En nøytral stilling er et viktig grunnlag for å stå på ski. Dersom man står feil på skia får man også kjøretekniske problemer. Nøytral betyr at man hverken er for mye frem- eller bakoverlent.

Image

Kanting
Ved tradisjonell slalomkjøring dreide man bena i svingretningen, mens man i carving bøyer knærne i svingretningen og skiene følger etter samtidig som man går opp og ned i knebøy stilling. Jo lengre ned man går…(pass på så du ikke får for mye tyngde bak) jo mer kan knærne bøyes inn mot siden.

Lær deg carving

Se praktisk eksempel på carving
“>
Sjekk denne videoen som viser hva som er mulig når man behersker teknikken

Klaus Mair:
http://www.youtube.com/watch?v=Dib4tL0pHD0