IKEA garderobeskap under skråtak

Å lage et pent skap under skråtak kan være en krevende eller kostbar jobb. Du kan enten bestille en møbelsnekker, eller benytte et spesialfirma som bygger skap på mål. Eller du kan gå i gang selv å bygge skapet fra bunn av med alle de utfordringene det byr på med tanke på skrog, dører, hengsler, kurvsystem osv, og samtidig få en god finish.

Et annet alternativ, som er en slags mellomløsning, er å benytte IKEAs PAX garderobeskap som utgangspunkt. Du får da som utgangspunkt en god overflatefinish både på dører og skrog, moderne dørhengsler, og mulighet for å bruke IKEAs standard kurvsystem. Og ikke minst så sparer du en del arbeid.

Prismessig så vil dette normalt falle endel rimeligere enn å benytte møbelsnekker, og nødvendigvis ikke dyrere enn å bruke hobbyplater. Det avhenger litt av hvilke overflatevarianter man velger.

Konseptet er at du benytter PAX stammer, tilpasser disse til skråtaket, og supplerer med PAX dører av ønsket utseende og kvalitet.

IKEA garderobeskap under skråtak med åpne dører Her ser du et eksempel på hvordan dette kan løses. Det er benyttet tre stammer på henholdsvis 75, 50 og 50 cm bredder. Stammen på 75 cm bredde er beregnet for skyvedørsgarderober, og er ukurant med tanke på IKEAs standard bredde for hengslede dører. Dette kan løses med å skjære til bredden på den ene døren. En standard håndsag og litt tålmodighet anbefales for dette. Elektrisk stikksag kan gi ujevn kant om man ikke er særskilt dyktig og har et meget fint sagblad. Husk at overflaten på skapdørene er folie, og ikke ekte tre. Stammene er skråskjært i overkant med elektrisk stikksag. Skråskjæring er strengt tatt ikke nødvendig om du beregner å ha en list på ytterveggen av stammen.

Vær obs på hvilken vei skapdørene kan gå. I eksempelet nedenfor så er den ene døren kappet i toppen slik at den kan åpnes mot høyre. Trekanten som er saget av er montert fast i stammen over døren.

Lykke til!