Kunstner og soppkontrollør Nina Irene Olsen, Skas, deler her oppskriften til en fantastisk god soppsuppe – til glede og behag for Nyttige-tips.no sine lesere. Nyttige-tips redaksjonen har selv prøvesmakt suppa, og anbefaler den på det varmeste til alle suppe- og soppelskere. I tillegg til sopp inneholder suppa blant annet blomkål, brokkoli og squash. Alt i alt så har vi her en mild og smakfull suppe som kan brukes både til hverdag og fest.

Ingredienser

  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 brokkoli
  • 1 grønn squash
  • 1 middels løk + 1 fedd hvitløk (kan utelates)
  • 150-200 gram bacon
  • Ca 200 gram sopp (vekt ferdig stekt – dvs ca halvparten av ferskvekt). Alle typer spiselig skogsopp, for eksempel traktkantarell, steinsopp, piggsopp. Skulle du ikke ha skogsopp tilgjengelig så kan du også bruke vanlig sjampinjong eller aromasopp.
  • 1/2 eske gourmetost naturell
  • 1 dl fløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1,5 liter vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del blomkål, brokkoli og squash i mindre biter. Kok grønnsakene til de er møre i vann tilsatt hønsebuljong.
  2. Fres sopp, bacon og løk i litt smør til det er gyllent.
  3. Bruk en stavmikser eller tilsvarende, og jevn suppa til glatt konsistens.
  4. Ha i soppblandingen, ost og fløte.
  5. La suppa trekke i ca 5 min, og smak til med salt og pepper.
  6. Server med godt brød, og gjerne revet parmesanost til å drysse på suppa.

Velbekomme!